На 24 май 2018 г. в Джурджевац – Хърватия официално бе открита новата фабрика за паркети на групата Bauwerk Boen. Производствената база е разположена на 130 000 кв.м. и е една от най-модерните фабрики за производство на паркет в Европа.

Всички гости, включително Предраг Шромар – вицепремиер на Хърватия,  посланниците на Швейцария и Норвегия в Хърватия, н.п.. Стефан Естерман, н.п. Астрид Версто, бяха силно впечатлени. Капацитетът на фабриката е 100 м3 преработка дневно и производствтво на напълно финиширани паркети 1 100 000 м2/годишно.

Благодарение на ценните си дъбови ресурси Repaš е най-ценната екосистема в региона, включваща 1’106’500 кубически метра дървесина. Топлият и мек климат с много дъждове улеснява растежа на ценната суровина. Всички хърватски гори са сертифицирани от FSC от 25 години насам.

Групата Bauwerk Boen е водещ европейски производител в сегмента от висококачествени паркети и дюшемета,  вторият по големина на пазара. С около 9,2 милиона квадратни метра годишно групата предлага допълваща се широка гама от двуслойни и трислойни паркета, както и спортни настилки.

Главната администрация се намира в St. Margrethen, Швейцария. Производствените фабрики са разположени в St. Margrethen, Kietaviškės – Литва и Джурджевац –  Хърватия. През 2017, Bauwerk Boen Group генерира нетни продажби в размер на 285 млн. Швейцарски франка и наброява около 1,800 служители.

« назад
Общи условия
«