На 30.05.2019 във Фабрика 126 се проведе целодневен семинар „Работилница Osmo“ за натуралните немски масла за обработка и защита на дърво за интериор и екстериор Osmo.

В  „Работилница Osmo“ взеха участие представители от различни браншове: фабрики за производство на паркет, мебелни производители, строителни компании, дизайнери, архитекти, специалисти по монтаж на паркет, технолози и естествено нашите дистрибутори от Банско, Варна и Плевен.

_DSC0066_r1След Чили, Парагвай, Аржентина, САЩ, Нова Зенландия и Австралия технологът от ОСМО Дирк Хорстман по неоспорим начин демонстрира предимствата на натуралните немски масла Osmo пред останалите традиционни продукти за обработка на дърво. Особено внимание беше отделено на начините за полагане, правилните инструменти и тънкости в работата.

_DSC0109_r1Всички участници останаха очаровани от демонстрацията и споделиха удовлетворението си от наученото:

  • Защо за обработката на  тъмна дървесина се препоръчва масло с твърда вакса оригинал сатен 3032?
  • Кой продукт е особено подходящ  за максимално запазване на естествения цвят  на дървесината за интериора?
  • Каква е разликата между Масло с твърда вакса цветно 3040 и масло с твърда вакса натурално 3041?
  • Защо и кога използваме Топ ойл 3068 натурално?
  • Как лесно да получим индивидуален цвят, смесвайки продуктите?
  • Защо са важни инструментите, с които се нанася маслото? Как един и същи продукт, нанесен с различни инструменти (валяк, апликатор или четка), има различна визия?

Демонстрира се лесното почистване и поддръжка на паркет/дюшеме  с продуктите на Osmo :  препарат за ежедневно почистване wash and care 8016, препарат за интензивно почистване 8019, Течна вакса за почистване Liquid wax cleaner. Наблегна се на използването на Маслата за поддръжка на паркет и дюшеме: 3081 – сатен  и 3079 – мат, които очароваха паркетчиите.

Не подминахме и обработката, почистването и поддръжка на фасадите и външните дървени подови настилки /декинг/ от различна дървесина: термо ясен, лиственица и екзотични дървесни видове.

_DSC0137

Работилница ОСМО 2019 се превърна в особен празник с отбелязването на 15–годишното присъствие на маслата OSMO в България. Тортата, освен с уникалната си ръчна изработка по индивидуален дизайн, се оказа и ужасно вкусна!

Събитието бе обилно полято с характерната за Германия Weiß Bier.

 

« назад
Общи условия
«