новата колекция spinpark

 

SPINPARKВДЪХНОВЕН ОТ ПРИРОДАТА

Концепцията на Spinpark е земна и семпла: метаморфозата на гората в паркет и играта с естествената красота на диагоналите.

От друга страна тясната взаимовръзка между природата и изкуството за полагане на паркет, съчетано с нов модел на рязане, разкрива напълно ново поле за творчество при подовите настилки.

Докато при конвенционалните паркети шарката на дървесината е по дължина на паркетините, нашият нов продукт Spinpark включва иновативна техника на рязане със завъртане на дървесната структура на 45° спрямо паркетината. Това позволява създаване на напълно нова визия на пода. Произведен без фаски, Spinpark създава просторен ефект. Иновативната техника на рязане допълнително подчертава този ефект.


SPINPARK – DESIGN BY ATELIER OÏ

За разработването на новия ествествен паркет Bauwerk работи няколко години с известното швейцарско студио за архитектура и дизайн atelier oï. Основано през 1991 г. от Aurel Aebi, Armand Louis и Patrick Reymond, студиото се стреми да размие границите между различни дизайнерски дисциплини: като продуктов дизайн, архитектура и сценография. Творенията на atelier oï съблазняват зрителя като събуждат емоции, спомени, сетива и съзнание. Отправната точка на творческия процес е материалът: неговата природа и взаимодействието му с други материали и с околната среда.

ЦВЕТОВИ ВАРИАНТИ

Spinpark сe предлага в три цветови нюанса: Натурален, Avorio и Caramello. Дървесината е естествен дъб с жива, леко рустикална селекция.


 НАЧИНИ НА ПОЛАГАНЕ

ИЗТЕГЛЕТЕ  БРОШУРА:  Spinpark 2024

ФИЛМ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА КОЛЕКЦИЯ SPINPARK Bauwerk Spinpark

 

 

Общи условия
«